Allt kommer blir bra ♡
 Godmorgon torsdag! Idag mår jag helt okej. Haft lite ångest så ringde min syster och vi lättade på våra hjärtan. Det är ju min syster och hennes vän som startar kaféet där jag kommer vara chef över köket! Och även om det här är en dröm för oss alla är det inte oväntat att mitt orosmoln börjar åska ändå. Jag har lite överblivna post-trauma känslor som sitter kvar från mitt förra jobb som jag vart på härom året. Det var en kamp för mig där, och som min syster sa är de kanske inte helt oväntat att lite oro börjar krypa upp nu. Hur fantastiskt detta än är. Men vi är ett team nu på detta kafé, vi har varandras ryggar och vi stödjer varandra. Och de stödjer mig. Är så glad att jag får stå i ett kök och göra sådant jag tycker är fantastiskt roligt, och inte vara rädd för att hamna i en allt för jobbig situation med min sociala ångest och agorafobi och allt det där. Eftersom mitt fantastiska team vet om det. Och vi vill varandras bästa. Det kommer bli en kul, men hektisk vecka nästa vecka. Kaféet öppnar så jag kommer befinna mig där varje dag! Vilket jag tror är bra. Det intensiva gör att en lär sig snabbt, och vecka därpå blir allt rutin för oss.
 
Hur som haver har jag sagt testat lite recept och sådant som vi ska ha på kaféet och därbliand chokladgröt med jordnötsmör och lite annat smått och gott! Just nu sitter jag vid skrivbordet och sippar kaffe med havremjölk och tänker att allt egentligen är rätt härligt ändå. I eftermiddag ska jag till stan och fika med en efterlängtad vän, imorn bär det av till kaféet för fix och sedan är det helg!
 
Nu ska jag gosa med katterna, vattna plantorna, städa lite och ta nya tag. Och försöka fokusera på allt det fina men allt som kommer, inte låta orosmolnet ta plats längre. Ha det fint!
 
Puss och kram! J
 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Godmorgon onsdag ♢
Godmorgon onsdag! Igår sken solen och då tog jag lite bilder bakom spetsgardinen i fönstret. Idag är det molnigt och dant. när jag vart yngre tyckte inte jag särskilt mycket om dagar när solen sken. Speciellt inte på våren. Undrar om det är vanligt. Jag kände liksom att människor runt omkring var mer på språng och det kändes inte lika kravlöst och vilsamt som de dagar när regnet föll. Men nu älskar jag solen. Älskar nog regnet ännu lite mer ändå, men solstrålar på ansiktet är härligt. Tror att jag helt enkelt har blivit väldigt bra på att ta bort kraven på mig själv då solen strålar. Att det är lika befogat att sitta inne i en fotölj under en filt med en kopp te även när solen skiner om det är det jag vill, som det är när regnet faller. Och därför älskar jag nu solen. För när kraven är borta kan jag njuta. Njuta av varmen på ansiktet och njuta av hur människor vimlar omkring på gatorna utanför och njuta av att alla färger syns ännu lite starkare där ute. Fint.
 
Men idag är det som sagt molnigt och lite regnigt och det är helt perfekt. Jag ska baka dagen lång, testa recept till kaféet. Också ska jag ta en promenad i kvarteren häromkring, fundera lite och kanske lyssna på en podd eller två. Ha det fint!
 
Puss och kram! J
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Gosig måndag ☁️
Hej måndag! Idag har jag det mysigt innanför minusgraderna. Dricker kaffe och planerar. Imorn ska jag ta mig till stan och hjälpa till att måla på kaféet jag ska jobba på. Göra ordning för öppningen nästa vecka. På onsdag ska jag testbaka några av recepten vi ska ha och på torsdag ska jag träffa en vän jag inte sett på länge. Ibland äre bara bra att planera så en kan tänka på allt en ser fram emot!
 
Här är jag i spegeln idag! Ute är det molnigt och dant men det gör inte mig någonting. Ska en ändå bara vara inomhus och mysa är det mysigare så!
 
Förra veckan satt jag dock inomhus och frös, ibland hjälper inte elementen tillräckligt mot minusgraderna! Jag är också en frusen person. Så jag gick in på h&m:s hemsida och hoppades på kap som kan hålla mig varm! Beställde hem en gosig mössa (ja, för inomhusbruk!) och ett par gosiga fluffiga tofflor mot de kalla golvet! Myskläder är min bästa grej att fynda på vinterrean! Ha det fint!
 
Puss och kram! J
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Fem saker jag vill 2018 ✧
Nu när vi är en vecka in på nya året bestämde jag mig för att fastställa några viktiga punkter som får leda min framtid detta året. Några punkter för att må bättre och leva mitt eget liv detta året. För att året ska bli så bra det bara kan!
 
1. Jag vill vara mig själv mer
I år vill jag inte be om ursäkt för mig själv längre. Jag vill inte oroa mig att bli dömd för vad jag är eller gör eller vill etc. Jag vill göra det jag vill, klä mig som jag vill, vara öppen med vem jag är. Utan att oroa mig. Utan att be om ursäkt för det.
 
2. Jag vill ta bättre hand om mig själv
I år vill jag se till att göra vad jag kan för att jag ska må bra. Till exempel mindre saker såsom att ta hand om min hy, promenera i friska luften och ha städat hemma. Men även större saker som att ta tid för mig själv att reflektera och fundera över hur jag mår och känner mig och varför och hur jag ska förbättra.
 
 
3. Jag vill ha roligt på jobbet
 Om en vecka eller två börjar jag på ett nytt jobb. Det är ett helt fantastiskt jobb. Min syster och hennes vän öppnar ett kafé och jag får stå i köket och fixa och baka om dagarna. Jag är otroligt glad för detta. Men för att det ska bli bra för mig måste jag knyta in de andra punkterna på denna lista. Jag måste hålla mig lugn och positiv, inte oroa mig och stressa upp mig av saker som jag så lätt gör, och vara snäll mot mig själv. Då blir det bra, då blir det roligt.
 
 
4. Jag vill planera mera
För att kunna få struktur på allt som pågår. För att kunna överblicka allt som sker är det viktigt för mig att i år planera mera. För att kunna planera in tid med vänner, tid för mig själv, tid för jobb, tid för allt jag vill och allt det andra. För att inte bara ha ett stormigt moln i huvudet och känna mig förvirrad över livet, utan för att kunna titta i almenackan och känna mig lugn i själen.
 
5. Jag vill oroa mig mindre
En viktig punkt, nog den viktigaste av dem alla. Som sagt vill jag sluta oroa mig för att vara mig själv. Men också vill jag sluta oroa mig i största allmänhet. Inte tänka på vad som skulle kunna ske fem steg fram i varje situation. Inte oroa mig för det värsta möjliga konsekvenserna. Inte tänka fem steg fram utan vara här och nu, och se det positiva frammåt. Inte låta oroandet hejda mig från att leva längre. Det är det viktigaste.
 
Ha det fint!
Puss och kram! J
 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Nyårets melankoli ♢
 
 
Idag är det den andra januari tvåtusenarton. Jag sitter och funderar över hur jag igentligen vill ha det den här våren. Vilka mål jag har. Vad som är viktigast och - hur ska jag uppnå dem? Velar och vrider på listan jag har i huvudet. Men det känns molnigt i tankarna. Kan inte tänka klart kring det här. Men så inser jag hur det egentligen är en punkt som är viktigast över alla de andra. En punkt som måste stå högst för att de andra ska uppnås. Jag måste ta hand om mig själv först. Ta hand om mig själv och allt vad det innebär. Vila och röra på mig, skriva dagbok och ha stunder av lugn, tänka fina tankar om mig själv, vara snäll mot mig själv, peppa mig själv. Annars är allt menat att gå under. Därför känner jag en stark melankoli.
 
Jag känner liksom hur just nu är avgörande. Måste ta tag i den där punkten, inte låta den nedprioriteras. Månaderna efter nyår tenderar för mig att vara de svåraste på året. Men så ska det inte vara detta året. Jag har redan finare förutsättningar än tidigare. Jag går inte i skola längre, och jag har fina saker som kommer och därmed ingen livsångest i kroppen. Men det räcker inte, jag måste se tilll själv att jag håller mig i ljuset.
 
Det finns ett par punkter att uppfylla för att förbättra psyket och se till att jag utvecklas mot det bästa. 1. Jag ska inte oroa mig i onödan. Mitt psykes värsta fiende är oroande. Det stoppar mig från så mycket. Jag oroar mig att saker ska gå fel så då gör jag inte dem. Istället för att oroandet stoppar mig måste jag stoppa oroandet i sig. Detta går hand i hand med 2. Jag ska våga. Jag ska våga mer, utan att oroa mig för tråkiga konsekvenser. Jag ska våga vara mig själv, istället för att spela säkra kort för att passa in i andras ramar. Jag ska våga tycka om mig själv för den jag är istället för utifrån hur andra ser på mig. Det lovar jag. Det är äkta nyårslöften.
 
Puss och kram! J
 
 
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg