Solig måndag ☼
Måndag! start på ny vecka. Måndagar är kanske inte den bästa dagen på hela veckan men väl viktig för mig. Det är dagen för funderande, planerande och strukturerande. Fundera på vad jag vill fram över, planera det och strukturera det. För att behålla kontroll över mitt liv, kolla med mig själv hur jag mår och vad jag behöver, se över mina drömmar och förverkliga dem, stora som små.
 
Utöver det har jag denna måndag cyklat till till centrum och gjort ärenden, promenerat genom höstsolen, ätit curry med rött ris och som sagt planerat och funderat för att forsätta må så bra som möjligt. Tror det är bra att ha en sådan dag. Ha det fint!
 
Puss och kram! J
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Lördagstankar och fika ✧
Denna veckan har varit tumultig i själen. Mycket ångest blandat med fina stunder i en enda karusell. Så nu när helgen är här vill jag slappna av och koppla från lite. Och det gör jag bäst genom att sysselsätta mig med sådant jag tycker om. Som att gå promenad genom höstvädret, plocka murgröna i trägårn och baka och idag bakade jag dessa chokladskapelser till brownies. Mums.
 
Sådana upptåg plus te och en goskatt är som en kram för själen. I dag funderar jag mycket på framtiden. Som sagt tar jag nu för tiden en höstpaus, för mig och mitt psyke. Men med tiden är det svårt att inte känna av andras ifrågasättande röster, och jag ifrågasätter mig själv och vad jag håller på med egentligen. Vad ska det bli av mig efter nyår, vad ska det bli av mig senare, vad ska det bli av mig egentilgen? Men kan samtidigt tänka mig att även om andra nyblivna studentagare sysselsätter sig på andra vis, går nog mångas tankebanor i liknande spår. En behöver inte veta allt. Jag tror det viktigaste är att stå stark i sig själv och vad en behöver och lita på att en kommer lösa allt som komma skall. För det ska jag, jag ska lösa det och hitta min väg. Det kommer bli utmärkt. Ha det fint!
 
Puss och kram! J
 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Höstdag i stan ☽
Under de senaste dagarna har mitt psyke mått sämre och sämre. Har varit trött och krasslig och vart hemma ett par dar. Jag har inget emot att vara själv men efter ett tag växer ångesten mer och mer av att tankarna fritt får gå runt i huvudet utan paus eller ventilering. Så idag ringde jag upp min kära syster Hannah och vi bestämde oss för att ses för lunch.
 
Jag tog mig in till Hannah och Malmö och vi styrde våra steg till Juicekliniken där vi beställde varsin smoothie till vitaminboost och två varma mackor i den friska höstluften och ventilerade våra tankar vilket kändes bra.
 
Efteråt gick vi till Cafe No.6 för Hannah ville köpa med sig sitt bästa kaffepulver hem!
 
Så gick vi hem till Hannah och bryggde vårt kaffe.
 
På vägen gick vi även genom hemköp för lite choklad-fix till kaffet, och efter en stunds mysfika hoppade jag på bussen och begav mig hem igen. En dag med stadsmiljö, social syster, go mat och krispig höstluft. Det behövdes. Ha det fint!
 
Puss och kram! J
 
 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Fem skönhets-favvisar ★
Tänkte prata lite om fem skönhets-favvisar jag tycker om extra mycket just nu!
 
Nummer ett är Blur Foundation från Lumene. Lumene är solklart mitt bästa sminkmärke. Märket är cruelty free och  har sitt ursprung i Finland. Denna är för alla hudtyper, "blurring" effekt och medium täckning! Och sitter superfint på hyn!
 
Nummer två är denna ögonskugga från H&M! Färgen heter Canyon Clay, är byggbar och en perfekt kopparfärg! Tycker himlans mycket om förpackningen också.
 
Nummer tre är denna läppenna. Estée Lauder Double Wear Lip Pencil i färgen 09 Mocha! Har tappat räkningen på hur många gånger jag har köpt denna nu, använder den näst intill varje dag. Sitter som berget och är superfin och matt!
 
Nummer tre är denna poppis-produkten! Modern Renaissance Paletten från Anastasia Beverly Hills. Nog för att färgerna är varma och lättanvända och perfekta för hösten! Min är som det syns, väl använd hittintills. Alla färger är verkligen super-användbara, men mest använder jag Tempera, Realgar, Burnt Orange och Red Ochre.
 
Och sist men inte minns, nummer fem, är denna parfym från Versace! Red Jeans, en klassiker som glömts lite.  Flaskan är superfin i sig men doftar såklart fantastiskt likaså. Kom till marknaden i början av nittiotalet och eftersom den trängts undan av nyare parfymer är den inte särskilt dyr heller trots att den är helt galet fantastisk! Tips är att den just nu går att köpa för hundraåttio kronor på eleven. Underbar! Ha det fint!
 
Puss och kram! J
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Frukost på Söderberg & Sara ✧
Idag tog jag mig in till Malmö för frukost med min kära syster! Vi styrde benen till Söderberg och Sara på St Knut!
 
Åt varsin grillad macka, Hannah tog kaffe och yoghurt på det och jag en rescued juice.
 
Pratade om livet och vardagen medans höstvädret drog förbi utanför, sedan gick vi en promenad och jag hoppade på bussen hemmåt och Hannah styrde stegen till jobbet. Gosig mitt-i-veckan grej! Ha det fint!
 
Puss och kram! J
 
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg