dagsäventyr till Ystad
Idag åkte jag på dagsäventyr, en så bra sommaraktivitet! Jag och en fin vän slog oss ner på ett tåg och åkte till Ystad! En så fin stad. Med gulliga gator och mysiga lunch-ställen. Vi kom dit vid lunch-tiden och satte oss på Kafé Helsa På och åt varsin veggie-tallrik. Så himlans gott.
 
Sedan bar det av att titta på alla söta små hus längs med kullerstensgatorna som Ystad är känt för. Tycker att de fina röda rosorna och den härliga blå bänken är världsfina detaljer på denna gata.
 
Tycker även mycket om variationen av höjder och material på byggnaderna där korsvirke möter tegel.
 
Vandrade även längs med storgatan, genom stortorget och tittade in i butikerna och bodarna som fanns längs med vägen.
 
Vi hamnade även vid Ystad kloster som tydligen firar sjuhundrafemtio år, och det var fullt av folk och aktiviteter på gång runt omkring, superhärligt! Själva gick vi mest omkring i den härliga stämningen och tog bilder på det fina klostret och roserna som växte runt.
 
Här är mitt fina resesällskap Kristina framför rosenträdgården bakom klostret. Bästa resesällskapet här.
 
Älakar dessa fina gamla gatuskyltar som fanns i kvarteren. Sommargatan var en klar favorit.
 
Men bästa namnet fans på gatan bredvid, nämnligen vintergatan. Hela dagen vart så fin. Känns fantastiskt att bara åka bort för en dag, ta det lungt, ströva omkring i fina vyer och ladda om batterierna. Sådant behövs ibland, och utflykter som denna är härligt under lediga sommardagar. Ha det fint!
 
Puss och kram! J
 
 
Kommentarer (3)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Sommarhelg
Denna helgen har vart en magisk en! Åkte åter upp till mitt sommarparadis, denna gången med min vän sen vi var fem - Anna.
 
Vi besökte The Tall Ships Races som i år går av stapeln i Halmstad. Vandrade omkring på stora fartyg, satt på en uteservering och sippa läsk och hade en fin dag i en vindstilla molnig hamn. Härligt!
 
Det var lördagen och vi stannade till söndagen. Så resten av tiden spenderades med strövande längs havet, åt god mat och spelade kortspel som en bara gör på lediga sommardagar.  Världsmysigt.
 
Sommaren är fin och mest ser jag fram emot att ta det som det kommer. Spela mycket kort, ha picknickar, spontana dagar i stugliv och äventyr bland hamnar och åkrar. Sommaren är fin!
 
Puss och kram! J
 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg