Nyårstankar i mellandagar
Snart är det alltså 2018. Jag ser så himlans mycket fram emot att det är ett nytt år påväg. En chans att tänka igenom saker och börja på nytt. Tycker om att göra det kring nyår, även om en självfallet kan tänka om och börja om vilken dag som året som helst, men det är något med att året är har en fast början och slut. Att det senaste året blir ett bestämt tidsspann och när varje nyår kommer kan jag tänka tillbaka på hur det varit och hur jag vill att det ska bli. Vad jag vill tänka på nu för att nästa år ska bli så härligt som möjligt.
 
 
I det nya året, eller rättare sagt från och med nu när insikten kommit, vill jag leva min vardag lite mer mig sjäv fullt ut. Jag menar att jag vill påminna mig själv mer varje dag att inte lägga vikt i vad andra människor tycker och vara precis den jag är. Klä mig utifrån vad jag tycker om istället för utifrån vad jag tror att andra vill se, göra saker jag tycker om utan att oroa mig för blickar som dömer, vara ärlig med mitt mående för andra istället för att leta efter undanflykter och ursäkter. I gott och mycke vill jag öva på sådant som detta för att minska på min innre ängslighet och mitt orosmoln. Minska på min torgskräck minska på min ångest och bara lita på mig själv och att jag kan. Att det inte spelar någon roll om någon säger något annat. Men samtidigt vara snäll mot mig själv. Blir en situation för mycke är det okej att säga precis det och tacka för mig. Vara mig utan att be om ursäkt för det. Lita på mig själv. Vara glad och vara jag.
 
Puss och kram! J
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Min julhelg ❅
Varje år den tjugofjärde tar familjen sitt pick och pack och samlas i en by utanför Halmstad där mormor morfar bor, för mysigt julfirande. Där ingår brasa, glögg, julfilmer, klappar, en massa mat, och julgodis på det. I år såg jag till att bidra med lite godis så jag tillverkade lite bräck, chokladdoppade dadlar, ischoklad också tre sorters tryfflar. Choklad i massor är det bästa.
 
Njöt av vyn över sjön och skogen från fönstret i det väl julbeklädda huset. Mormor har som tradition att hänga upp en gran upp och ner i taket. "För varför inte?". Vi stannade i tre dagar i julmyset och hade kvalitetstid tillsammans men fick också egentid att gå i nyårstankar, och just denna tid på året går tankarna på helvarv. Funderar mycket kring på vad och hur saker i livet nu kan bli ännu härligare, och bara fundera på det gör själen lite lugnare och lite gladare.
 
 Men igår samlade vi ihop vårt pick och pack igen och begav oss hemmåt. Efter lugn julhelg är jag lite mer harmonisk och lycklig. Går i nyårstankar och njuter av mellandagarna. Det var en fin jul, och det ska bli ett härligt nytt år. Ha det fint!
 
Puss och kram! J
 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Inspiration till julklädseln ❅
Det är endast en vecka till lille julafton, och hur fint är inte det? Ser fram emot det massvis! Ser fram emot att klä mig sådär juligt också. Kanske för att jag har en förkärlek för rött. Nedan har jag samanställt tre klädval till inapiration som fungerar finfint till julafton, julfest eller bara julmys!
 
 
 
Dessa tre är drömmiga tycker jag, och fungerar såklart även året om! Rött är inte bara för juletider! Speciellt det första valet som är en utmärkt vardagsoutifit! Får kanske hålla utkik efter några liknande plagg på mellandagsrean. Ha det fint!
 
Puss och kram! J
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Reste till Maspalomas
För en vecka och två dagar sedan tog jag och sa adjö till kylan ett litet tag och begav mig till Maspalomas. En stad i södra Gran Canaria.
 
Väl framme befann jag mig på en plats med palmträd och kaktusar, hav och horisont, sol och den blåa skyn.
 
Det var fint att bara få rymma vardagen hemma för ett tag. Inte för att den är något annat än fantastisk, utan för att ibland behövs det, om en kan, att bryta rutiners mönster för en stund. Åka någon annan stans. Ta en paus och få perpektiv.
 
Det var härligt och mina fräknar trädde fram på näsan som det alltid gör när solen fått skina på huden för ett slag. Jag läste och skrev och funderade och planerade medan solstrolarna värmde mig. Det var fint. Men det är likaså fint att vara tillbaka i ett mysigt, kyligt och juligt december. Trots allt min favoritmånad på hela året. Hoppas du som läser detta har det fint! Mer att komma, jag är tillbaka på rutinmässiga updateringar här och det ser jag fram emot! Ha det fint!
 
Puss och kram! J
 
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg