Gör vad du än velar om ✧
Hej måndag! Idag är det en ny vecka, det är veckan det blir september och det är fint. Lämnar sommaren bakom, ser mot mysigare tider och rutiner. Som jag skrivit i tidigare inlägg ser jag lite på den tid som nu är, som ett nyår ungefär. Att det är nu det är dags att tänka om, rensa ut, skriva listor, fundera på hur en vill ha det, vad en egentligen vill, och så vidare. 
 
Själv tänker jag att det är nu, med rutinerna, som det är på tiden att göra vad det än är en velar om. Alltså att göra precis det en länge velat, men kanske tvekat på eller inte tycker det varit riktigt rätt tid för.
 
För mig är det att ta tag i saker som att blogga mycket vilket jag älskar, förbättra min instagram som jag älskar, baka mer som jag älskar, hålla på med mer musik som jag älskar, etcetera. Helt enkelt göra mer och våga mer, när det kommer till sådant jag älskar.
 
 Att planera in allt det där fina bland rutinerna. Så allt de där älskade fina en vill göra blir en del av vardagen. Det gör för en sådan fin höst. Det gör att jag ser så mycket mer fram mot hösten, mot rutinerna, mot en nystart.
 
Puss och kram! J
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
sallad, solsken och höstprojekt
En goding till sallad detta. Bor du i närheten av Malmö är detta ett bra tips! Finns på Lotta Love Superfoodbar i Malmö. Supergott och mysigt ställe, tipstips! Men, annars är detta fantastiskt till matinspererande. Det är ett projekt jag vill ha nu under hösten. Laga mer mat!
 
Eftersom jag ska plugga nu, kommer jag få stå mycket för min egen lunch. Och helst inte en särskilt dyr än. Sedan äter jag ju mest veganskt nuförtiden också. Så mer matexperimenterande, och spännande kryddor och grejer! Det kan bli ett bra höst-bestyr. Saker som salladen ovan. Alltså bara att se till att ha färdiga bönor eller kikärtor, sallad, nudlar kanske och lite grönt att blanda med, och kanske en härlig dressing såklart! Annars är ju grytor en perfekt meal-prep grej. Göra en stor härlig vegansk currygryta och baka lite naan-bröd en söndag och sedan står en sig veckan ut. Kanske då med lite sallad dagarna emellan för variation! En bra lugnande grej för mig är det att bara stå i köket och mecka. Kreativt och kul!
 
Tycker om att ha projekt inför den nya årstiden. Har så många nu och alla kanske inte blir av men vad gör väll det sålänge jag har kul! Vill fota mer, lära mig ett instrument, plugga bra, skriva låter, göra om mitt rum, sälja saker, yoga mer, baka mer, laga mer mat etcetera. Viktigaste är bara att en inte glömmer varför en ville göra något från första början. För mig är det att jag vill dessa saker för att det känns kul. Blir det inte av gör det ju ingenting. Det ska ju inte bli ett krav!
 
Annat tips och som säljs runt om landen är dessa härliga lemonader med namnet Solsken! Visst är det supergoda, men älskar också de fina retro-flaskorna!
 
Här har vi fina Lotta Love Superfoodbar. Bara inredningsinspirationen är härlig, älskar den kurvade baren! Hoppas du som läser detta har en fin dag!
 
Puss och kram! J
 
 
Kommentarer (2)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Om att behålla lyckan
Hej fredags kväll säger jag! idag har vart en fin dag. Det vart välkomstdag inför kursstarter på unviersitetet. Något jag reflekterar över när det gäller detta nya är att jag inte får glömma att hålla mig själv i handen. Det är när jag släpper taget som det blir jobbigt. Vad jag menar är att komma ihåg att peppa sig själv, stå upp för sig själv och känna efter när det blir för mycket.
 
För det är mycket nytt nu. Det är det för alla vid denna tiden på året. Och det är kul, men kan lätt bli för mycket. Då är det viktigt att vara snäll mot sig själv och stå upp för vad en behöver. Att peppa sig själv när det kommer till att träffa nya, att inte tvivla på sig själv och att veta att en inte behöver vara överallt och hela tiden.
 
Jag behöver i alla fall, som jag alltid gjort, egentiden. Den är guld för mig. Jag är vad en kallar ambivert rakt igenom. Jag älskar att vara med andra, det är fint och givande och roligt och fantastiskt. Men det är också fint och välbehövligt att vara med mig själv. Stanna upp och reflektera över vad jag vill och vad jag behöver. Och det är inget fel med det. Det är som det där gamla flygplans-exemplet. Sätt på din egen gasmask innan du hjälper din näste. För om du får slut på luft är du varken till hjälp för dig eller näste. Med andra ord var snäll mot dig själv, kom ihåg vad du vill och vad du behöver. Det är då du orkar vara lycklig, lycklig i dig själv och lycklig med andra. Så håll dig själv i handen.
 
Puss och kram! J
Kommentarer (3)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Godmorgon Torsdag
 
Godmorgon torsdag. Denna dagen är för mig. För mig och det nya året! Jag brukar nämnligen tänka att det finns liksom två nyår på ett år. Det vanliga då december blir januari, också ett mer difust när hösten drar igång. Som nu. Nu är det förstår inget klockslag som bestämmer något, men nu när rutiner drar igång är det för mig viktigt att samla mig efter sommaren. 
 
Jag frågar mig själv om vad det egentligen jag vill lägga fokus på under kommande tid, hur vill jag att min vardag ser ut och vad hade det varit bra om jag tog tag i. Jag tror att det är viktigt, att avsluta sommaren och tacka för den fina tiden som vart och peppa upp mig själv för hösten och olika saker jag kan göra för att den ska bli så bra som möjlligt. 
 
Det vänder så mycket till lycka att fundera på vad jag ska göra som gör mig lycklig. Och hur jag egentligen vill leva mitt liv framöver. Det är viktigt för mig. Mer idag ska jag gosa med mina kattgosisar, lyssna på fin musik och ta några djupa andetag. Dagar som denna tycker jag om. Det känns bra. 
 
Puss och kram! J 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Höst på ingång
 
 
Hösten är på ingång! det känns melankoliskt, men bra. Älskar hösten så mycket, får varma känslor i hela mig när jag tänker på stickade tjocktröjor, röda löv och varma brasor. Är redo för allt de där. Melankoliken handlar om att det är nytt på ingång. Jag börjar universitetet nu. Ska studera mediahistoria i Lund! Med andra ord är är det förändringens vindar som är på ingång. Vänner flyttar bort, jag ska in på nya banor i livet. Jag får lita mer på mig själv nu än tidigare, men det är nog bara bra för mig. Aningen nervöst är det alltid när det är nytt som kommer, men jag ser fram emot allt som är på ingång, jag ser fram emot hösten och jag ser fram emot ett nytt kapitel i mitt liv. Det blir bra, sålänge jag litar på mig själv! Och du som läser detta, lycka till med allt du tar dig för!
 
Puss och kram! J
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg